HighlightStiri

Fisker a deschis rezervarile on-line pentru SUV-ul electric Ocean

De 27 noiembrie 2019No Comments

Compania cunoscutului designer Henrik Fisker va prezenta pe 4 ianuarie 2020 versiunea de pre-serie a SUV-ului Ocean, pe care il supranumesc drept cel mai sustenabil vehicul din lume. Pana atunci, clientii isi pot deja rezerva masina, platind un depozit returnabil de 250 de dolari prin intermediul unei aplicatii de mobil dezvoltata chiar de catre companie. Intr-o prima etapa, Fisker Ocean va putea fi achizitionat numai in leasing, cu un avans de 2.999 dolari si rate incepand de la 379 dolari pe luna.

Fisker Ocean va fi rivalul lui Tesla Y si va costa in SUA in jur de 40.000 de dolari. Autonomia anuntata este de 480 km, dar Fisker lucreaza la o baterie solid-state care va permite masinii sa ruleze 800 km cu un plin, incarcarea completa durand mai putin de 1 minut. Ocean are tractiune integrala, cu cate un motor electric pe fiecare punte.

Interiorul foloseste materiale vegane, naturale si reciclate din panze de pescuit, tricouri, sticle si anvelope, iar plafonul placat cu celule solare ofera inca 1600 de km autonomie/an cu emisii zero. Fisker Ocean reia anumite linii exterioare pe care Henrik Fisker le-a mai folosit la alte modele desenate in trecut de el, cu blocuri optice inguste si lungi. Proportiile sunt mai clasice decat in cazul lui Tesla Y, modelul Ocean apropiindu-se mai degraba ca stil de SUV-urile grupului JLR.
Versiunea de seria Fisker Ocean va fi lansata in SUA in 2022.

Share

Leave a Reply

4 × 4 =