Blog

Recomandarea saptamanii: PopUp Dinner

De 31 ianuarie 2014No Comments

Foamea e singurul lucru care ne-a obligat să progresăm.  Foamea ne scoate din pat şi tot ea ne bagă la loc. Totul, şi cum putea fi altfel, a început şi s-a terminat cu foamea. Adevărul e că mâncăm şi uităm, după care ne aducem iar aminte că trebuie să mâncăm. De fapt nu ne aducem aminte, e foamea care strigă în vanul conştiinţei noastre.

Oricât de frumos ar suna, oricât de religios ar putea fi, Iisus Hristos şi Beatles s-au înşelat. “All you need is love” este un concept perisabil. Singura noastră constantă, singura mărturie cu care istoria nu a dat greş niciodată, este masa. Harta mondială a bunăstării, fie ea şi una grobiana, şi una lipsită de înţelesuri profunde este dată de matricea foamei. Foamea a declanşat marile revoluţii iar potolirea ei le-a înăbuşit. Dacă omul ar putea inventa ne-foamea, atunci omul ar deveni Dumnezeu, sau cel puţin ceva asemănător.  Dar noi ne ocupăm cu mâncatul.

Mă regăsesc printre muritorii care îşi doresc să mănânce. Câteodată îmi doresc să mănânc bine. Spre exemplu, în seara asta, ca la orice sfârşit de săptămână de lucru, fiecare om aflat în slujba unei meserii ar merita (trebuie să merite!) să mănânce ceva bun. Restaurantele de lux, speluncile de cartier, saormeriile şi fast-foodurile sunt toate nişte concepte care ne ajută să ne potolim cea mai profundă  foame filosofică: foamea.  Ştim că omul a învăţat să manipuleze focul nu pentru a se încălzi, ci pentru a mânca mai bine. Dacă ar fi să aleg un singur lucru pe lume, aş alege să nu aleg foamea. În deplină cunoştinţă am ales: PopUp Dinner.

Voi mânca: Supă cremă de morcovi cu vanilie şi cardamom; rulouri din piept de pui cu pesto de pătrunjel cu nuci şi anşoa alături de piure de mazăre cu germeni de brocoli şi roşii uscateș tartă de lămâie cu lavandă şi aluat cu rozmarin şi sare de mare.

Voi plăti!

 

Despre conceptul PopUp Dinner: un cadru familial, o lumânare pusă în locul potrivit să creeze umbre, un loc frumos și decorat cu bun gust, aerisit, unde să poți să te retragi după o zi încărcată, o oază de relaxare unde să poți savura o mâncare gătita proaspăt, din ingrediente alese atent, alături de prieteni sau oameni noi dornici să cunoască alți oameni. Începând cu anul acesta, PopUp Dinner devine cu adevărat ceea ce s-a dorit a fi de la bun început. Şi anume, un restaurant în mişcare, un perpetuum mobile, o cină care apare într-un loc, apoi dispare, în căutarea următoarei locaţii, o „experienţă social-gastronomica, bazată pe meniu compus din 3 piese – starter, main, desert – şi băuturi, concretizata în diferite locaţii, cafenele, restaurante, galerii, spaţii neconvenţionale, cu număr limitat de locuri, pe bază de rezervare. 

Share

Leave a Reply

fifteen + 10 =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373