Stiri

Focus-ul lui Colin McRae, din WRC 2001, scos la licitatie, de la 350.000 de lire

De 19 februarie 2022februarie 21st, 2022No Comments

In cadrul licitatiei Silverstone Auctions, ce va avea loc intre 5-6 martie la The RAF Museum London, va fi tranzactionat Ford-ul Focus WRC 2001 ce a purtat legendarul numar de inmatriculare Y4 FMC. Realizata de M-Sport pentru etapa greaca a Campionatului Mondial de Raliuri 2001, aceasta a fost masina care i-a dus pe regretatul Colin McRae si copilotul Nicky Grist la prima lor victorie pentru echipa oficiala Ford World Rally.

Cu aceasta masina, Colin si Nicky, care castigasera si raliurile din Argentina si Cipru, s-au duelat umar la umar cu Richard Burns pana in ultima etapa a WRC-ului 2001, cand s-au clasat pe locul secund, la doar 2 puncte in urma pilotului de la Subaru. Distrusa complet in etapa britanica, masina a fost refacuta complet de M-Sport Ford, fiind folosita in cateva curse din 2002, inainate de a fi vanduta si utilizata in British BTRDA (curse pe circuit).

Ford-ul se afla in prezent in stare perfecta de functionare, dupa ce a fost revizuita din bara in bara de o firma specializata in pregatirea masinilor de raliu, oferind tractiune 4×4, cutie de viteze secventiala, sisteme de suspensie si franare cu specificatii WRC. Pretul de la care va incepe licitatia se va situa in jurul a 300.000 – 350.000 lire sterline.

Share

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373