HighlightStiri

Fonduri de inca 1.3 miliarde USD pentru viitoarele “electrice” Rivian

De 30 decembrie 2019No Comments

Compania americana Rivian a incheiat o noua runda de strangere de fonduri pentru pregatirea productiei primelor sale modele electrice in 2020: SUV-ul R1S si pick-up-ul R1T. Este a patra investitie in 2019, dupa ce in februarie s-au strans 700 milioane de dolari intr-o campanie de strangere de fonduri condusa de Amazon, in aprilie Ford Motor Company a investit 500 milioane de dolari, iar in septembrie compania Cox Automotive si-a anuntat participatia cu 350 milioane de dolari la activele Rivian.

Interesul Ford pentru start-up-ul Rivian pare sa fie mai mare decat un simplu parteneriat industrial. Conform revistei italiene Quattroruote, anumite voci din industrie vorbesc despre un SUV electric sub marca Lincoln, ce ar trebuie sa fie lansat la jumatatea lui 2022 si care ar putea fi primul vehicul Ford realizat pe arhitectura Rivian. De asemenea, Rivian a mai incheiat o colaborare cu Amazon, in care va oferi platforma tehnica pentru dezvoltarea unui van electric pentru livrari, comandat in 100.000 de unitati, incepand din 2021.

Cele doua modele Rivian vor fi produse in orasul Normal, statul Illinois, intr-o fabrica ce a apartinut si lui Mitsubishi Motors. Atat R1S cat si R1T au fost dezvoltate pornind de la o foaie alba de hartie, Rivian denumind arhitectura constructiva “skateboard”. Autonomia anuntata pentru o incarcare full  abateriei este de cel putin 640 de kilometri.

Share

Leave a Reply

four × 5 =