Stiri

Viitorul Ford F-150 va avea caroserie din aluminiu

De 17 iulie 2013No Comments

Camioneta Ford F-150, cea mai vanduta masina din SUA in ultimele trei decenii, va aduce schimbari majore odata cu lansarea noii generatii. Modelul extrem de popular pe continentul nord-american promite, in primul rand, o caroserie din aluminiu, conform unor rapoarte aparute in presa internationala.

In mod bizar, Ford a pregatit si o caroserie din otel in cazul in care ceva ar merge rau in procesul de productie cu caroseria din aluminiu. Scopul acestei decizii este strans legat de necesitatea reducerii masei si implicit a consumului. Ford are nevoie de acest lucru pentru a reduce media consumului in gama sa si pentru a nu depasi pragul stabilit prin lege federala in SUA.

Viitorul Ford F-150 a fost prefigurat de conceptul Atlas, prezentat la Salonul Auto de la Detroit anul acesta.  Camioneta va fi propusata de un motor natural aspirat V6 de 3.5 litri EcoBoost si un V8 de 5.0 litri. Din 2015 va fi disponibil un nou EcoBoost V6 de 2.7 litri iar un an mai tarziu va fi lansata versiunea de inalta performanta Raptor. 

Share

Leave a Reply

20 − 9 =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373