Stiri

Ford Focus ST Edition propune suspensie ajustabila pentru un plus de agilitate

De 24 august 2021august 25th, 2021No Comments
; ; ; ; ; ;

Hot hatch-ul american a primit o serie de modificari, in versiunea ST Edition, in special la sistemul de rulare, ce ii confera un plus de agilitate. Ford Performance a furnizat un set de amortizoare reglabile coilover si arcuri mai rigide cu 50%, iar garda la sol se poate ajusta pe doua niveluri: -10 si -20 mm, comparativ cu un ST standard. 

De asemenea, cumparatorii vor primi un scurt ghid in care le sunt detaliate setarile suspensiei pentru diferite suprafete si conditii de condus. Focus ST Edition este echipat in stanfard cu jante de 19 inci, fiecare fiind mai usoara cu 10%  decat cele stock.

Grupul motopropulsor ramane acelasi, cu motorul 2.3 EcoBoost ce dezvolta 280 CP si 420 Nm, livrati catre puntea fata prin intermediul diferentialului cu alunecare limitata si a transmisie manuale, cu sase trepte. Focus ST Edition accelereaza de la 0 la 100 km/h in 5,7 secunde si atinge o viteza maxima de 250 km/h. Turbodieselul de 2 litri si 190 CP este disponibil in continuare pe versiunea ST, inclusiv pentru caroseria break.

Exteriorul se diferentiaza prin elementele de culoare neagra – jante, plafon, carcasele oglinzilor retrovizoare, difuzorul spate, badge-urile ST -, in vreme ce culoarea este binecunoscutu albastru deschis. In habitaclu se regasesc scaune Recaro, cusaturi albastre si buntonu de pornire de culoare rosie. ST Edition costa cu aproximativ 3.000 euro mai mult de cat ST-ul standard.

Share