Stiri

Ford foloseste vehicule autonome pentru teste

De 17 iunie 2013No Comments

Ford este primul constructor de automobile care a apelat la roboti pentru efectuarea testelor de anduranta a noilor modele. Realizati in cooperare cu Autonomous Solutions, acestia preiau controlul asupra directiei, acceleratie si franei pentru realizarea testelor de impact si a celor de anduranta.

Robotii si-au inceput deja activitatea cu testarea noului Ford Tranzit care va fi lansat anul viitor, dovedindu-se foarte utili in testul de fiabilitate care presupune parcurgerea de mai multe ori a unui traseu lung de cateva sute de metri care include mai multe tipuri de denivelari care se gasesc pe drumurile publice, de la sine de tren la borduri si macadam.

Stresul mare la care este supus un pilot de incercare in timpul acestor teste limiteaza numarul acestora, insa un robot il poate repeta in aceleasi conditii de cate ori este nevoie. Ford a reusit astfel sa mareasca numarul de teste realizate intr-o zi, directorul de dezvoltare Ford, Dave Payne spunand ca testele efectuate de roboti au ajutat la respectarea termenului limita destinat testelor fara sa „streseze” pilotii de incercare.

„Robotul” preia controlul asupra comenzilor masinii si urmareste un traseu prestabilit folosidu-se de GPS si de camere video, inginerii din centrul de comanda avand posibilitatea de a corecta traiectoria masinii sau de a opri testul in orice moment.

„Scopul nu a fost dezvoltarea unui vehicul autonom care sa circule singur prin oras. Obiectivul nostru a fost de a gasi o solutie pentru pista de incercare care sa permita atingerea unor limite, asigurand in acelasi timp siguranta tuturor celor implicati” a declarat Payne.

 

Share

Leave a Reply

four × one =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373