Stiri

Ford ia in calcul o posibila revenire la Le Mans

De 22 iulie 2014No Comments

Constructorul american are nevoie sa-si sustina imaginea sprtiva pe Batranul Continent, unde o revenire in cursa de 24 de ore de la Le Mans ar avea un impact maxim, daca tinem cont si de victoriile obtinute aici in anii ’60.

Modelul GT40 a reust sa ocupe la Le Mans prima pozitie a podiumului de patru ori consecutiv, o performanta remarcabila, insa planurile americanilor nu sunt la fel de ombitioase de acesta data.

Nimic nu este oficial deocamdata, insa publicatia Racer e de parere ca Ford e tentat sa revina la Le Mans penste cativa ani, cu putin sprijin si din partea regulamentului care ar trebui sa uneasca specificatiiile clasei LMP2, clase care difera acum destul de mult in cursele de andurata din America, unde Ford alerga deja cu doua masini, si cele organizate in Europa si Asia.

Unificarea specificatiilor ar trebui sa aibe loc in 2017, asadar este posibil ca Ford sa-si programezedebutul pentru acea perioada, insa cu aceeasi ocazie va fi introdusa o noua categorie, LMP3, care va fi propulsata de motoare V8 si care ar putea fi mai tentanta pentru americani.  

Share

Leave a Reply

ten + three =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373