Stiri

Ford patenteaza centura de siguranta cu incalzire

De 11 decembrie 2018No Comments

Ford a patentat centurile de siguranta cu incalzire pentru anotimpurile reci. Americanii s-au gandit cat de incomode sunt centurile de siguranta bocna in zonele in care temperaturile ajung la multe grade sub zero si au gasit o solutie tehnologica care sa permita incalzirea lor, respectiv incalzirea pieptului si abdomenului purtatorilor.

Patentul Ford nu reprezinta insa o tehnologie extraordinara avand in vedere existenta de multi ani a sistemelor de incalzire in scaune si nici nu isi gaseste o utilitate deosebita in contextul in care e greu de crezut ca ocupantii masinilor se despart de geci imediat ce urca in automobile.

Conform patentului inregistrat de Ford, centura se incalzeste automat in momentul in care este conectata, iar fiecare ocupant are un buton de control al intensitatii care poate fi folosit si pentru deconectarea incalzirii.

Noua inventie Ford nu va fi neaparat implementata ca extra optiune pentru urmatoarele modele ale marcii. In fapt, e foarte posibil ca Ford sa nu foloseasca niciodata acest patent.

Share

Leave a Reply

two × 4 =