MotorsportStiri

Ford Puma Hybrid Rally1 aparitie in premiera la Craiova

De 18 decembrie 2021decembrie 19th, 2021No Comments
; ; ; ;

Cu ocazia producerii automobilului cu numarul 1 milion la fabrica Ford din Craiova (un Puma ST-Line bleu de 155 CP) si-a facut aparitia, pentru prima data in public, versiunea de competitie M-Sport Ford Puma Rally1. Masina a facut un tur in interiorul uzinei, la volan fiind chiar Adrien Fourmaux, pilotul M-Sport Ford Rally Team. Noul model ii urmeaza lui Fiesta WRC, care a castigat trei titluri mondiale de la introducerea sa, in 2017. Puma Rally1 este prima masina electrificata de competitie a companiei, introducand noua generatie a sistemului hibrid, ce regenereaza energia cinetica din timpul franarilor si coasting-ului, depozitand-o intr-o baterie de 3,9 kWh.

Motorul este un 1.6 l EcoBoost, asociat cu un motor electric de 136 CP. M-Sport Ford Puma Rally1 se poate deplasa pur electric intre orase, parcuri de service si pe sectiunile dintre probele speciale. Pachetul de baterii se reincarca la parcul de service, un ciclu complet durand 25 de minute. Cantarind 95 kg, sistemul hibrid are racire cu lichid si aer, fiind pozitionat intr-o carcasa cu rezistenta foarte mare la impact.

Momentele in care Fourmaux a condus masina in fabrica de la Craiova au constituit baza realizarii unui clip special dedicat noului model de competitii, care se numeste “Ford Puma Hybrid Rally1 Gatecrashes the Party”  si in care toti protagonistii sunt angajati ai uzinei. In film apare inclusiv managerul fabricii si presedintele Ford Romania, Josephine Payne. 

Share

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373