HighlightStiri

Ford Puma si VW Golf VIII primesc 5 stele Euro NCAP

De 19 decembrie 2019No Comments

La cea mai recenta sesiune de testare a forului european, sase modele au primit calificativul maxim de 5 stele: Ford Puma, MG ZS EV, MG HS, Nissan Juke, VW Golf si Audi Q8. Doar trei stele au acumulat Aiways U5, VW up!, Seat Mii si Skoda Citigo.

Ford Puma a avut un comportament foarte bun, obtinand procente ridicate in toate cele patru categorii de testare. Astfel, Puma devine unul dintre cele mai sigure modele din clasa lui. Golf este primul Volkswagen care utilizeaza conectivitatea V2X (vehicul cu vehicul si vehicul cu infrastructura), pentru a genera avertizari avansate de pericol, o tehnologie importanta pe care Euro NCAP o va introduce in curand in grila de punctare.

Oricum, dupa VW Sharan, testat luna trecuta, Golf este al doilea VW testat succesiv de Euro NCAP, care a suferit o deschidere a usii la testul de impact lateral. Oficialii VW au declarat ca Golf a fost certificat cu functie automata de blocare a usii, iar acest sistem va preveni deschiderea portierei in situatiile reale. De asemenea, noi pe piata, modelele din China, MG ZS EV si MG HS au obtinut cinci stele. Acelasi rating l-a obtinut si noul Nissan Juke si Audi Q8.

Tripletii faceliftati VW up!, Seat Mii si Skoda Citigo au primit trei stele, desi in 2011 cand au fost testati au primit 5 stele. Intre timp au abandonat sistemul AEB (Autonomous Emergency Braking), ceea ce le-a adus aceasta depunctare. In fine, electrica Aiways U5, primul model al start-up-ului chinez care va fi introdus pe piata europeana, a avut probleme la testul de impact lateral cu un stalp, unde a pierdut toate punctele.

Share

Leave a Reply

sixteen − 4 =