Stiri

Ford restilizeaza serios modelul Focus

De 15 octombrie 2021No Comments
; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;

Intr-un an in care s-au lansat noile Opel Astra si Peugeot 308, iar Golf si Leon sunt relativ noi pe piata, Ford opereaza un facelift lui Focus. Modificarile sunt de substanta, pentru a oferi un nou suflu la jumatatea ciclului de viata a acestei generatii. Ca si la proaspat restilizatului Fiesta, logoul oval a fost mutat de pe capota pe calandru, iar farurile full LED, in standard, incorporeaza acum si proiectoarele de ceata. Modificarile vizeaza intreaga familie, inclusiv mai inaltul Active si hot hatch-ul ST. Acesta din urma aduce o grila frontala cu motiv “fagure”, praguri mai proeminente, spoiler frontal, difuzor si eleron spate, jante de 18 inci sau de 19 inci, optional.

Stopurile au capatat o textura fumurie pentru toate versiunile, inclusiv pentru caroseria break, oferita alaturi de hatchback.  Break-ul a primit si cateva imbunatatiri particulare, precum o finisare mai buna a portbagajului (aceeasi mocheta ca si in habitaclu) si compartimentare inteligenta.

Habitaclul a fost schimbat major, cu un display central de 13.2 inci (cel mai mare din segment), despre care Ford afirma ca este atat de practic, incat sunt necesare maxim doua apasari pentru a ajunge la comanda dorita. Sistemul este Sync 4 si integreaza inclusiv comenzile climatizarii.

Sub capota se regasesc motoarele 1.0 EcoBoost hybrid de 125 si 155 CP, 2.3 EcoBoost de 280 CP destinat exclusov pentru ST si turbodieselul 1.5 EcoBlue de 120 CP. Faceliftul introduce o noua transmisie automata Powershift cu doua ambreiaje si sapte trepte pentru 1.0 EcoBoost.

Share