HighlightMotorsport

Formula 1 se reia pe 5 iulie, in Austria

De 27 aprilie 2020No Comments

Marele Premiu al Austriei, care se desfasura in weekendul 3-5 iulie este primul care va deschide Marele Circ din acest an. Va fi o editie atipica, cu un calendar ce a fost in parte decimat de pandemia de coronavirus. Insa trebuie sa privim partea plina a paharului, avand in vedere ca doar cu putin timp in urma nimeni nu se hazarda sa avanseze o data de reincepere. Oficialii FIA au decis ca din iulie pana in septembrie cursele se vor desfasura in Europa, pentru ca de apoi sa migreze pentru inca doua luni, pana in noiembrie in tari din Eurasia, Asia si America.

Ultima cursa a Campionatului din acest an se va desfasura in decembrie la Abu Dhabi. Dupa toate informatiile, vor fi 15 curse, dar calendarul detaliat il vom afla oficial in saptamanile ce vor urma. De altfel sunt multe alte detalii de pus la punct, precum conditiile in care membrii echipele vor intra si isi vor desfasura activitatea in fiecare tara.

In plus, primele curse (inca nu se stie cate) se vor disputa fara spectatori, iar decizia de a deschide portile pentru publicul larg se va lua abia in momentul in care nu vor mai exista riscuri mari in ceea ce priveste sanatatea tuturor.

Chiar astazi a venit si confirmarea oficiala din partea organizatorilor Marelui Premiu al Frantei, care va fi anulat. Decizia vine in urma masurilor anuntate de predesintele Frantei, Emmanuel Macron, care prevad interzicerea evenimentelor publice majore pana la jumatatea lunii iulie.

Share

Leave a Reply

11 − 2 =