Stiri

Fostii sefi Porsche, urmariti penal pentru manipularea bursei in Germania

De 20 august 2015No Comments

wendelin-ex-porsche

A trebuit sa treaca cativa ani buni pana cand cei responsabili de manipularea bursei in cazul tentativei de preluare a companiei Volkswagen de catre Porsche sa fie adusi in fata instantei de judecata.

Principalul acuzat este chiar CEO-ul Porsche din acea perioada, Wendelin Wiedeking (foto), care va fi judecat in data de 22 octombrie pentru manipularea bursei.

In boxa acuzatiilor vor mai sta, alaturi de fostul sef Porsche, fostul director financiar, Holger Haerter, si seful pe comunicare, Anton Hunger. Ei sunt acuzati de procurori ca ar mintit investitorii anuntand public ca vor sa cumpere 75% din VW.

Procurorii germani au renuntat la acuzatiile facute impotriva altor doua personaje cheie in managementul Porsche la inceputul acestui deceniu, Ferdinand Piech si Wolfgang Porsche.  Procurorii care au lucrat la caz au explicat ca cei doi mostenitori ai familiei Porsche nu  au fost gasiti implicati in chestiunea comunicarilor false.

Avocatii celor adusi in fata instantei sustin nevinovatia clientilor, insa daca vor fi gasiti vinovati, acestia pot face pana la 5 ani de inchisoare.

Share

Leave a Reply

13 + 2 =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373