Stiri

Frankfurt LIVE: Duster 2016 si prima cutie automata Dacia

De 15 septembrie 2015No Comments

dacia-frankfurt

Dacia prezinta astazi, la Salonul Auto de la Frankfurt, prima cutie automata din istoria sa si noul Duster 2016.

Cutia de viteze robotizata Easy-R

In lunile urmatoare, Logan, Logan MCV, Sandero si Sandero Stepway vor fi disponibile cu noua cutie de viteze robotizata Easy-R (in functie de tara si de versiune). Aceasta oferta va fi propusa la un pret accesibil, conform valorilor marcii Dacia.

Noua transmisie este disponibila pentru motorizarea TCe 90 CP. Asociata cu acest propulsor, cutia Easy-R asigura un comportament dinamic inca de la turatii joase, oferind o reala placere de a conduce atat in traficul urban, cat si la drum lung. In plus, consumul inregistrat este de numai 4,9l/100km iar nivelul emisiilor de CO2, de 109g/km, este comparabil cu cel corespunzator unei cutii de viteze manuala.

Easy-R asigura astfel o utilizare comoda datorita solutiei tehnice care elimina pedala de ambreiaj. Cutia dispune de un sistem de actionare electromagnetic (pilotat de un calculator) care asigura debreierea, schimbarea vitezelor si actionarea ambreiajului in locul soferului. Ea dispune de doua moduri de functionare, adaptate tuturor nevoilor: Drive sau Manual (Impulsional).

In modul Drive, schimbarea treptelor de viteza este realizata de calculator, pe baza informatiilor referitoare la conditiile de rulare, cum ar fi turatia motorului, viteza de deplasare, stilul de condus al soferului, etc.

In modul Manual / Impulsional, soferul decide singur momentul schimbarii treptelor de viteza. Totodata, motorizarile gamei Dacia evolueaza odata cu trecerea la norma Euro 6.  Toate motoarele Dacia beneficiaza de acum de sistemul Stop & Start si de sistemul de recuperare a energiei de franare (Energy Smart Management).

Toate motoarele Diesel ale gamei sunt echipate cu un filtru pentru oxizii de azot. Aceasta solutie este cea mai avantajoasa pentru client intrucat nu necesita intretinere.

Duster Edition 2016

La numai doi ani de la precedenta evolutie a modelului Duster, SUV-ul Dacia se prezinta cu o serie de modificari menite sa-i accentueze stilul robust si plin de personalitate. Duster Edition 2016 se remarca astfel prin noile jante de aliaj de 16 inch de culoare neagra, precum si prin noua nuanta de caroserie, „vert Altaï”, care inlocuieste in gama nuanta „gris Olive”.

La interior sunt disponibile doua noi tapiterii („Silicon noir” si „Féderer gris” pe fond negru) cu cusaturi discrete de culoare „gris Technique”. Versiunile de echipare de intrare in gama vor beneficia de tapiteriile in nuanta „Silicon noir”, in timp ce versiunile superioare vor beneficia de tapiteriile „Féderer gris” pe fond negru. Nuanta „gris cosmos” va fi inlocuita de „gris platinium” (in functie de tara si de versiune) in special la nivelul panourilor de usi, a manerelor de sustinere si a ornamentelor de pe fatada centrala a plansei de bord.

Share

Leave a Reply

seventeen − 7 =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373