Altele

Frankfurt LIVE: Opel a prezentat noul Astra K

De 16 septembrie 2015No Comments
; ; ; ; ; ;

Opel-Astra-0

Opel are deja 30.000 de pre-comenzi pentru noul Astra, insa a pastrat pentru Frankfurt premiera mondiala a noii generatii. „Noul Astra este cel mai bun Opel pe care l-am construit pana acum si reprezinta un pas urias pe care noi il facem inainte”, spune Karl-Thomas Neumann, CEO Opel.

Dupa prezentarea noului model Opel, a urmat prezentarea lui Astra Sports Tourer si a luat cuvant CEO-ul GM, Mary Barra, si a dezvaluit lumii ca noul Astra K are deja un numar impresionant de comenzi.

Astra hatchback

Noul Astra Sports Tourer merge pe aceeasi linie de design precum Astra hatchback, diferenta fiind facuta de spatele alungit al masinii, care ofera acum un spatiu de depozitare cu 80 de litri mai mare. Cu bancheta din spate rabatata, noul Astra Sports Tourer ajunge la un volum de depozitare de 1.630 litri.

Noul break Astra ofera 26 mm in plus in zona capului pentru ocupantii locurilor din fata si 28 mm in plus pentru cei din spate. Gratie noii platforme, break-ul Opel are acum cu 200 kg mai putin decat actualul model si va utiliza aceeasi gama de motorizari precum hatchback-ul.

Astfel, vom vedea in gama de motoare propulsorul de 1 litru cu 105 cai putere, motorul turbo 1.4 cu 125 sau 150 cai putere, dieselul 1.6 cu 95 sau 136 cai putere.Varful de gama este asigurat de motorul 1.6 turbo cu 200 cai putere si un cuplu maxim de 300 Nm.

Astra Sports Tourer

Noul model compact din Rüsselsheim, Opel Astra K, renunta la liniile conservatoare cand vine vorba de design si adopta stilistica conceptului Monza. De asemenea, imprumuta cateva tendinte estetice de la ultimul Corsa, si nu pastreaza dimensiunile actualului Astra, mergand in acelasi timp pe o linie coborata a acorperisului si o noua configuratie pentru stalpii C. Mai mult, oglinzile laterale au fost repozitionate iar semnalizatoarele laterele au fost mutate pe aripi. Spatele este pus in valoare de noile stopuri de lumini prevazute cu LED-uri.

La interior si-a facut loc un nou design pus in valoare de finisaje si materiale mai bune. Panoul de comanda a fost inlocuit cu un touchscreen care ruleaza sistemul infotainment oferit de Google Android Auto sau Apple Car Play. Instrumentarul de bord este unul digital, iar printre noutati se numara butonul de start/stop, noul volan in trei spite imbracata in piele sau accentele glossy si metalice.

In ceea ce priveste partea tehnica, inginerii germani au reusit sa scada masa cu pana la 200 kg, gratie unei arhitecturi complet noi. Noua generatie Astra este cu 5 cm mai mica in lungime si are un ampatament cu 2 cm mai mic, dar spatiul pentru picioare a crescut cu 35 mm.

In materie de motorizari, Opel anunta propulsorul 1.6 CDTI pentru versiunea diesel standard, motor capabil sa dezvolte 95 de cai putere, in timp ce la capitolul benzina avem in versiunea standard motorul de 1.0 litru Ecotec cu 3 cilindri si 105 cai putere. Fanii vitezei pot miza pe motorul 1.4 Ecotec cu 4 cilindri si 145 de cai putere. Blocurile optice sunt prevazute cu tehnologia  IntelliLux LED matrix care detecteaza obiecte de la 30-40 de metri distanta. La capitolul siguranta activa putem numara o sumedenie de functionalitati, precum Lane Keep Assist with Lane Departure Warning, Traffic Sign Assistant, Cruise control, Advanced Park Assist, Side Blind Spot Alert si camera pentru mersul cu spate.

Share

Leave a Reply

10 − seven =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373