Stiri

Frankfurt LIVE: Toyota a prezentat noul Prius

De 16 septembrie 2015No Comments
; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;

Toyota-Prius-13

Toyota, primul producator auto al lumii, a prezentat oficial, in fata audientei existente la Salonul Auto de la Frankfurt, noua generatie a modelului hibrid Prius.

Cea de a patra generatie a hibridului nipon este descrisa ca fiind revolutionara din punct de vedere stilistic, deoarece a preluat liniile conceptului Mirai, si se bazeaza pe noua platforma Toyota New Global Architecture (TNGA), care aduce o serie de imbunatatiri semnificate fata de actuala generatie a lui Prius.

Spre exemplu, sasiul este cu 60% mai rigid iar centrul de greutate a fost usor coborat pentru ca vehiculul sa ofere mai multa stabilitate si mai mult control.Toyota nu explica in detaliu noul sistem hibrid, insa precizeaza ca eficienta termica va creste cu 40% iar consumul va scadea cu 10 procente. Pachetul de baterii litiu-ion este mult mai compact si se regaseste protejat intr-o carcasa de nichel, solutii care cresc durabilitatea bateriei si capacitatea de incarcare.

Noul model va debuta pana la sfarsitul acestui an pe piata din Japonia si la inceputul anului viitor pe celelalte piete ale lumii.

Share

Leave a Reply

three × two =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373