Stiri

Franta interzice folosirea telefonului in masina, chiar si in timpul stationarii

De 8 februarie 2018No Comments

Decizia unei instante supreme din Franta are efect de lege. Drept urmare, francezii nu vor mai putea folosi telefonul mobil in timp ce se afla la volan, chiar si daca masina stationeaza si are motorul oprit.

Francezii au decis sa ia o astfel de masura dura pentru toti participantii la trafic, mai putin cei care au masinile parcate in locurile special amenajate, pentru a scaderea numarul de accidente rutiere fatale care a cunoscut o crestere semnificativa in ultimii ani.

Principala cauza ar fi folosirea telefonului mobil la volan. Singura exceptie acceptata de lege se refera ola situatiile de urgenta, in cazul unui accident, in cazul in care soferul sau unul dintre pasageri are nevoie de asistenta medicala. Cei care nu vor respecta noua lege vor fi amendati cu 135 euro si vor primi puncte de penalizare.

Franta a decis sa inaspreasca legislatia rutiera dupa ce numarul de accidente soldate cu victime s-a marit. Astfel, autoritatilor au redus viteza maxima de la 90 la 80 km/h pentru drumurile cu o banda pe sens.

Share

Leave a Reply

18 + 20 =