Stiri

Free Now a parasit piata din Romania pe 1 septembrie 2022

De 28 septembrie 2022No Comments

Piata de car-sharing din Romania a devenit mai saraca odata cu plecarea celor de la FREE NOW, cea mai mare platforma de multi-mobilitate din Europa, care deserveste peste 50 de milioane de clienti din nu mai putin de 170 orase europene.

Incepand cu data de 1 septembrie 2022, platforma FREE NOW, detinuta de gigantii Daimler si BMW, si-a incetat activitatile de car-sharing pe piata din Romania. aceasta oprire definitiva si irevocabila a operatiunilor FREE NOW pe piata din Romania a fost initial amanata, FREE NOW dorind sa isi opreasca operatiunile din Romania inca din data de 30 iunie 2022.

Mutarea celor de la FREE NOW, prezenti pe piata din Romania inca din anul 2019, in orase precum Bucuresti, Iasi, Cluj-Napoca, targu Mures, timisoara, Oradea, Constanta sau Sibiu, scoate in evidenta competitivitatea crescuta a pietei de car si ride sharing din Romania, dominata autoritar de jucatori precum Uber sau Bolt, carora Free Now pare ca nu a reusit sa le tina piept, dupa cum ne dau de inteles inclusiv oficialii companiei.

Ne pare rau sa va anuntam ca incepand cu sfarsitul zilei de 31 august 2022, FREE NOW va inceta activitatea sa in Romania. Aplicatia FREE NOW nu va mai fi disponibila pentru utilizatorii nostri. Incetarea operatiunilor pe aceasta piata a fost o decizie luata cu foarte mare greutate, care va permite companiei sa se concentreze pe investitii ulterioare pe pietele cheie din Europa, in care obiectivul de a construi o platforma completa de servicii de multimobilitate se poate realiza.”, au declarat reprezentantii FreeNow, care au dat de inteles ca s-au vazut nevoiti sa paraseasca piata romaneasca din ratiuni pur comerciale.

Share

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373