Stiri

Geely cumpara 5% din Daimler pentru 4 miliarde euro

De 18 decembrie 2017No Comments

Gigantul auto chinez Geely, care controleaza brandurile auto Volvo si Lotus, dar si compania de taximetrie londoneza, isi extinde influenta pe piata auto prin cumpararea unui pachet de 5% din actiunile Daimler, proprietarul Mercedes si Smart.

Geely devine al treilea actionar la Daimler, in urma unei tranzactii de 4 miliarde euro. Nu este prima data cand Geely incearca sa cumpere actiuni la compania germana. Geely a facut o prima oferta pentru Daimler de luna trecuta, cand putea cumpara actiuni cu un discount, insa nemtii i-au refuzat si i-au indemnat sa mearga sa cumpere de pe piata libera.

In cele din urma, Geely a facut oferta potrivita si a ajuns la o intelegere cu Daimler pentru un pachet de 5% din actiunile gigantului german. Cu toate acestea, pachetul de actiuni detinut de chinezi este unul minoritar si nu le asigura o pozitie de decizie, insa nu e exclus ca Geely sa continuie sa cumpere actiuni la Daimler.

Chiar si asa, exemplul Volvo arata ca Geely nu este o companie care isi impune controlul asupra marcilor traditionale, care au libertatea de a continua sa se exprime singure.

Share

Leave a Reply

seventeen + fourteen =