Stiri

Genesis debuteaza anul viitor in Europa cu modelul GV60

De 1 octombrie 2021octombrie 2nd, 2021No Comments
; ; ; ; ; ; ; ;

Genesis GV60 este un crossover de 4,5 metri lungime si ampatament de 2,9 m, care se alatura in oferta Genesis lui G80 si GV70. Genesis a anuntat detalii despre versiunea coreeana a lui GV60, dar este confirmat faptul ca aceasta va fi prima masina a brandului ce va fi vandiuta pe continentul nostru incepand cu 2022. Platforma tehnica utilizata, denumita e-GMP, este cunoscuta deja de la Kia EV6 si Ioniq 5, stiindu-se ca bateria are 77,4 kWh, iar sistemul de inarcare permite cuplarea la statiile de 800 V.

Genesis GV60 va putea fi comanata atat cu tractiune fata (228 CP si 350 Nm), cat si integrala (318 CP si 605 Nm), inclusiv intr-o versiune hot, botezata Performance, de 435 CP. Conform informatiilor specifice pentru Coreea, autonomia variaza intre 369 si 451 km, in functie de versiune si tractiune. Un detaliu interesant este asa numitul Boost Mode, cu duratavde 10 secunde, ce urca momentul maxim la 700 Nm, permitand versiunii Performance sa opreasca cronometrul la 4 secunde pentru sprintul 0-100 km/h.

Genesis GV60 va avea orientare sportiva, daca privim si la detalii precum cele trei moduri de condus (Futuristic, G-Engine si E-Motor), inlcusiv cu dispozitiv de anulare a zgomotelor parazite in habitaclu, respectiv la suspensia multibrat pentru ambele punti, cu functie Road Preview, pentru o adaptare continua la conditile de drum. Exteriorul are o dinamica specifica si linii indraznete, inclusiv cu luneta ce taie din montantul C, manere incorporate pentru portiere, capota latita pana la pasajele rotilor si umeri proeminenti. 

Habitaclul preia elemente de la Hyundai Ioniq 5, cu o plansa de bord formata din doua display-uri unite, consola mediana suspendata si o zona relativ conventionala pentru comenzile sistemului de climatizare. Nu stim daca versiunea pentru Europa va avea oglinzi retrovizoare virtuale, cu camere video, asemenea celor din fotografiile de presa oferite de Genesis. Se mai adauga head-up display, Face Connect pentru setarea individuala si automata a setarilor personale, sistem audio premium Bang&Olufsen si selector rotativ Chrystal Sphere pentru tramsmisie.

Share