Stiri

Geneva 2014 LIVE: Noul Audi TT

De 4 martie 2014No Comments

Cel mai asteptat model al grupului VW la Geneva este noul Audi TT, mai ales ca este una dintre putinele masini neprezentate oficial pe internet pana la deschiderea celei de a 84-a editii a Salonului Auto, organizat in celebrul Complex Palexpo al orasului elvetian.

Noua sportiva germana isi trage seva din doua directii: originalul TT si Audi Sport Quattro Concept. In realitate, noul TT este o evolutie a celei de a doua generatii a modelului din punct de vedere estetic. Spatele este o trimitere clara la primul TT, prin forma musculara a aripilor si modul in care se imbina vizual linia acoperisului cu bara spate, lasand loc imaginatiei doar pentru cele doua iesiri ale evacuarii.

Cel mai interesant artificiu de design sta ascuns vederii pana la 120 km/h. Un spoiler amplasat la nivelul posteriorului se desface automat odata ce modelul atinge aceasta viteza. Daca spatele reprezinta clar intoarcerea la origini, partea frontala este o privire catre viitor. Grila masiva domina peisajul iar blocurile optice cu LED-uri amintesc de conceptul Quattro.

http://www.youtube.com/watch?v=XKqgE43QcMI

Sub capota regasim pentru versiunea standard un 2.0 TDI cu 184 cai putere si 380 Nm. Urmeaza doua motoare 2.0 TFSI disponibile cu 230 CP si 370 Nm respectiv 310 CP si 380 Nm. Ultimul este atribuit versiunii TTS si pune la dispozitia noului TT un sprint pe prima suta de 4,7 secunde si o viteza maxima limitata electronic la 250 km/h.

Cu o masa de 1230 kg, cu 50 kg mai putin decat generatia actuala, noul Audi TT vine cu o lungime de 4.180 mm, cu 20 mm mai putin decat cea de a doua generatie, si un portbagaj de 305 litri.

 

http://www.youtube.com/watch?v=IzulVEesW8I

E suficienta o privire catre interior pentru a observa noul display central de 12,3 inch sau sistemul de aer conditionat cu controale direct pe gurile de ventilatie. Daca scaunele sport sunt disponibile doar pentru versiunea TTS, volanul cu baza dreapta este standard pe noul TT. La capitolul sonorizare, Audi pune la dispozitie 12 difuzoare ale sistemului audio Bang & Olufsen.{gallery}Audi TT{/gallery}

Share

Leave a Reply

13 + eleven =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373