Stiri

Geneva Live: Noul concept Renault EZ-GO si Talisman S-Edition

De 6 martie 2018No Comments
; ; ; ;

Renault sarbatoreste 120 de ani in serviciul clienților sai si prezinta un concept de vehicul – robot dedicat mobilitații la cerere, al carui design aparte se integreaza perfect in mediul urban. Obiectivul care sta in spatele proiectului este de a promova noi modalitați dedicate deplasarii in jurul oraselor aglomerate.

Renault EZ-GO, primul vehicul robot din lume conceput pentru o mobilitate urbana de tip carsharing

Renault EZ-GO este primul concept vehicul-robot, electric si autonom, de tip carsharing, care permite utilizatorilor sa se deplaseze dintr-o locație precisa, o stație sau dintr-un punct localizat prin aplicație. Potrivit Renault, crearea unor astfel de servicii, legate de infrastructurile urbane, de analizele de date sau asocierea cu senzori inteligenți, vor juca un rol-cheie in succesul soluțiilor de mobilitate si al oraselor inteligente de mâine. EZ-GO este atât un serviciu, cât si un vehicul-robot conceput pentru a fi utilizat atât de companii, cât si de persoane private. Aceasta reprezinta o alternativa pentru autoturisme si transport public, cum ar fi metroul sau autobuzul.

„Serviciile de mobilitate la cerere si de tip carsharing reprezinta o oportunitate importanta pentru Renault, in special in zona urbana. Multe orase au o populație imbatrânita sau foarte tânara si sunt  in cautarea unor noi soluții de mobilitate”, declara Thierry Bolloré, Director General Adjunct al Grupului Renault. „Am inceput deja sa dezvoltam acest tip de servicii. Datorita expertizei noastre in domeniul vehiculelor private si vehiculelor utilitare usoare, credem ca Groupe Renault este bine poziționat pentru a investi in piața de mobilitate electrica, autonoma si conectata.  Noul nostru concept de masina ofera o privire asupra viitorului.”

Disponibil la cerere, prin intermediul aplicațiilor sau al stațiilor fixe raspândite in oras, acest robot combina flexibilitatea si confortul masinilor personale cu eficiența si siguranța transportului public, lucru care permite pasagerilor sa nu isi mai faca griji cu privire la drum.

Datorita design-ului sau inovator, vehiculul extinde la maxim vizibilitatea senzorilor in sistemul sau autonom si permite lumina naturala sa intre prin acoperisului panoramic de sticla. Inalțimea restrânsa a acestui vehicul robot nu limiteaza vederea pietonilor. Odata conectat la stația sa, vehiculul ofera o platforma larga echipata cu o rampa pentru a permite atât utilizatorilor de scaune rulante, cât persoanelor valide, sa urce cu usurința. Caracteristicile EZ-GO raspund direcției strategice „Easy Life” a marcii Renault, care se bazeaza pe simplitate.

„Am conceput EZ-GO ca simbol al orasului. Acest model electric si autonom exploreaza beneficiile mobilitații de tip carsharing pentru publicul larg.”, spune Laurens van den Acker, Directorul de Design, Renault Group. „Elegant si adaptat mediului urban, vehiculul ofera vizibilitate de neegalat la 360 de grade spre oras, un spațiu prietenos si placut pentru relaxare.”

Renault EZ-GO este echipat cu o capacitate de conducere autonoma de nivel 4, ceea ce inseamna ca este capabil sa pastreze distanța fața de vehiculul din fața, sa ramâna pe o banda de circulație sau sa o schimbe si sa se intoarca intr-o intersecție. De asemenea, poate sa evite in siguranța cazuri de incidente excepționale din apropiere, in mod independent sau prin conexiunea cu centrul sau de control. Renault EZ-GO promoveaza in mod activ siguranța pasagerilor datorita vitezei maxime de 50 km/h. In plus, usa larga frontala permite trecerea si oprirea autovehiculului in siguranța si departe de trafic, cu o lumina la sol indicând locul unde se va deschide platforma.

Tehnologia inovatoare Renault 4CONTROL cu patru roți directoare a fost, de asemenea, integrata in vehicul pentru a promova agilitatea si precizia.

Conceptul EZ-GO propune o viziune a robotului de mâine. Ambiția Grupului este de a comercializa noi soluții de mobilitate care includ carsharing, vehicule roboți si servicii de mobilitate la cerere. In acest scop, va continua sa dezvolte si alte inovații prin intermediul parteneriatelor sale cu alte companii private si cu sectorul public, profitând in acelasi timp de resursele de cercetare si dezvoltare ale Alianței Renault-Nissan-Mitsubishi.

ZOE versiunea 2018 si noul sau motor R110

Versiunea 2018 a modelului ZOE, cel mai bine vândut vehicul electric din Europa, inaugureaza un nou motor 100% electric de 80 kW. R110 dezvolta 12 kW suplimentari si pastreaza aceeasi masa a predecesorul sau, R90. Clientul se bucura de o capacitate mai mare de accelerare pe sosea si pe autostrada, cu un câstig de aproape 2 secunde la 80-120 km / h. Aceasta imbunatațire semnificativa a reprizelor confera un plus de confort la viteze mai mari. Ca evoluție a motorului R90, R110 pastreaza performanța excelenta in ceea ce priveste eficiența energetica si dinamismul la viteza redusa, prin livrarea unui cuplu maxim de 225 Nm.

R110, primul motor electric Renault in curs de omologare conform protocolului WLTP (Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure – protocolul care inlocuieste sistemul de omologare NEDC), va avea cinci versiuni (44 kW, 57 kW, 60 kW, 68 kW si 80 kW) si va fi disponibil pe urmatoarele modele: Kangoo Z.E., Master Z.E. si ZOE pentru Renault si Smart Electric Drive pentru Daimler.

Aceasta versiune a modelului ofera, de asemenea, compatibilitate cu Android Auto, pentru o conectivitate mai bun si o noua culoare exclusiva „Violet Blueberry” – violet inchis metalizat.

Noul motor va intra in game din Romania in al doilea semestru al anului.

Talisman S-Edition

Renault Talisman isi extinde gama cu S-Edition, o versiune exclusiva, mai rafinata, care introduce noul motor pe benzina de 1.8 TCe 225 CP (165 kW) care dezvolta un cuplu de 300 Nm si este asociat cu o cutie de viteze EDC cu 7 trepte. Acest model este echipat cu un interior sportiv, tapițerie neagra cu accente si cusaturi rosii, oferind acelasi confort. De asemenea, incorporeaza in versiunea standard sistemul 4-Control, amortizare pilotata, jante noi din aliaj de 19 ”.

„Cu S-Edition, Talisman propune un plus de sportivitate gamei, lucru deja asteptat de clienții nostri. Odata cu sosirea noului motor 1,8 TCe 225 CP, acest model combina puterea cu rafinamentul pentru o placere mai mare de a conduce”, explica Sandra Gomez, Director Program, segmentul D.

Share

Leave a Reply

five + 11 =