HighlightStiri

Geneva LIVE: Premiera mondiala a noului Volvo XC60

; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;
Share

Volvo, producatorul suedez de masini premium, lanseaza astazi in cadrul Salonului Auto de la Geneva mult asteptatul model de SUV: noul XC60.

Acesta va inlocui actualul XC60 care a reusit in cei noua ani de la lansare sa devina cel mai bine vândut SUV din segmentul mediu din Europa, cu aproape un milion de masini vândute la nivel global. XC60 reprezinta astazi 30% din totalul vânzarilorVolvo la nivel mondial.

“Avem o experienta puternica in proiectarea de SUV-uri elegante si dinamice care ofera cele mai noi tehnologii. Noul XC60 nu va face nici el exceptie. Este masina ideala pentru un stil de viata activ iar acesta reprezinta urmatorul pas in planul nostru de transformare”, a declarat Håkan Samuelsson, Presedinte & Chief Executive, Volvo Car Group.

Noul XC60, una dintre cele mai sigure masini realizate vreodata, este complet echipata cu tehnologie de ultima generatie. Functia Steer Assist a fost adaugata la sistemul de siguranta City Safety, un nou sistem de siguranta numit Oncoming Lane Mitigation utilizeaza asistenta la viraje pentru a atenua posibilele coliziuni frontale, in timp ce Blind Spot Indication System (BLIS) foloseste acum functionalitatea Steer Assist pentru a reduce riscul de coliziuni la schimbare benzii de circulatie.

Pilot Assist, sistemul complex semi-autonom care ofera asistenta conducatorului prin controlul directiei, acceleratiei si frânarilor pe drumuri bine marcate pâna la 130 km/h, este disponibil in noul XC60 ca optiune.

Noul Volvo XC60 vine cu motorul pe benzina T8 Twin plug-in hybrid, lider in topul sistemelor de motorizare, ce ofera 407 CP si o acceleratie de la 0-100 km in doar 5,3 secunde.

 

Share

Leave a Reply

two × 4 =