HighlightStiri

Gentex si Aston Martin prezinta un sistem revolutionar de vizibilitate posterioara

De 3 ianuarie 2020No Comments
;;;;

Viitoarele modele Aston Martin vor beneficia de un nou sistem de monitorizare al traficului din spate, dezvoltat in colaborare cu Gentex Corporation. Tehnologia, bazata pe camere video, va imbunatati spectaculos capacitatea soferului de a observa masinile care il preced si pe cele care ruleaza in paralel. Sistemul demo va fi montat pe un Aston Martin DBS Superleggera, prezent in standul Gentex din cadrul CES Las Vegas (7-10 ianuarie).

Sunt folosite trei camere video, dintre care doua sunt integrate in oglinzile retrovizoare (create de Gentex si Lumatech), iar a treia va fi montata pe plafon. Imaginile preluate vor fi compuse intr-un video feed proiectat pe oglinda retrovizoare din interiorul habitaclului, asa numitul Gentex Full Display Mirror (FDM). Acest display poate functiona atat ca o oglinda retrovizoare conventionala, cu functie antiorbire, cat si la ecran LCD. Cand este folosit ca display, soferul poate alege dintre mai multe moduri de afisare a imaginilor oferite de cele trei camere.

Solutia, cunoscuta in industria auto drept camera monitoring system (CMS), include in premiera o functie de auto ajustare dinamica a camerelor, care tin cont daca soferul regleaza manual pozitia oglinzii interioare. Astfel, sistemul opimizeaza digital campul de filmare al camerelor pentru a oferi o vizibilitate optima in lateral.

Neil Boehm, Chief Technology Officer la Gentex a declarat: “Solutia pe care a ales-o Aston Martin este o tehnologie CMS hibrid, ceea ce inseamna ca vehiculul incorporeaza atat camere video cat si oglinzi retrovizoare exterioare conventionale. Credem ca acest sistem este cel mai practic si complet deoarece este gandit sa intruneasca cerintele producatorilor de masini, ale soferilor, dar si regulile de siguranta.”

 

Share

Leave a Reply

3 × 4 =