Stiri

Germania investeste 1 miliard de euro in dezvoltarea bateriilor EV

De 14 noiembrie 2018No Comments

Guvernul german a anuntat ca va finanta cu 1 miliard de euro un consortiu care planuieste sa dezvolte si sa produca baterii litiu-ion pentru masini electrice.

Totodata, ca parte a acestei finantari, autoritatile germane sustin eforturile de cercetare si dezvoltare ale noilor generatii de baterii pentru vehiculele electrice. Investitia Germaniei are rolul de a reduce dependenta producatorilor auto locali fata de furnizorii de baterii din Asia. In plus, finatarea acestui sector industrial va crea noi locuri de munca in economie.

Industria auto este extrem de importanta pentru economia Germaniei iar statul doreste sa elimine factorii de risc care pot interveni in urmatoarea perioada, pe fondul tranzitiei de la masinile cu motor termic la cele suta la suta electrice. Mai mult, Germania nu doreste sa piarda statutul de lider in inovatie pe care il detine in acest moment pe piata auto.

In ciuda acestei investii, analistii de pe piata spun ca Germania a ramas mult in urma Asiei in ceea ce priveste productia de baterii litiu-ion , iar realitatea arata ca producatorii asiatici precum LG Chem sau Samsung SDI sunt deja furnizorii de baza pentru marcile auto nemtesti.

Share

Leave a Reply

14 − thirteen =