Stiri

Gigantul chinez Didi va testa masini autonome in California

Gigantul chinez Didi Chuxing a primit acceptul autoritatilor din statul american California de a testa vehicule autonome.

Gigantul tech specializat in servicii de car sharing, Didi, se alatura astfel unor rivali precum Lyft sau Uber in competitia pentru dezvoltarea sistemelor autonome de condus. Miscarea celor la Didi denunta insa un lucru si mai important decat intrarea pe piata de vehicule autonome, si anume extinderea serviciilor operationale in afara Chinei.

Alegerea Californiei ca locatie pentru testele de condus autonom indica ca chinezii de la Didi doresc sa inceapa, cel mai probabil, cu piata din SUA. Didi urmeaza drumul deschis de alte companii din China specializate in tech, care doresc sa dezvolte sisteme autonome de condus. Pe langa Didi, Baidu, Tencent si Alibaba si-au afirmat deja interesul pentru masinile autonome.

Cheng Wei, presedintele Didi, a dezvaluit la inceputul acestei luni ca brandul pe care il conduce a incheiat o alianta cu 31 de companii auto, incluzand VW si Renault-Nissan-Mitsubishi, pentru dezvoltarea unei flote de vehicule electrice. Obiectivul Didi este ca pana in 2028 sa aiba 10 milioane de vehicule electrice in flota sa.

Share

Leave a Reply

nineteen − fifteen =