HighlightStiri

Giulia GTA, cea mai puternica Alfa Romeo de serie din toate timpurile

De 5 martie 2020No Comments
; ; ; ; ; ;

Alfa Romeo readuce imn gama, dupa 15 ani de absenta, badge-ul GTA (Gran Turismo Alleggerita), pe o versiune extrema a sedanului Giulia. GTA foloseste acelasi motor 2.9 V6 twin turbo ca si Quadrifoglio, dar puterea a fost marita de la 510 CP la 540 CP, ajungand acum la un raport de 2,82 kg/CP. Giulia GTA este creditata cu 3,6 secunde pentru sprintul 0-100 km/h , folosindu-se functia Launch Control a transmisiei automate cu opt trepte. 

Bucsele, arcurile si amortizoarele sunt proiectate special pentru aceasta versiune, sistemul de evacuare din titan este semnat Akrapovic, irar kit-ul aerodinamic activ a fost dezvoltat de Sauber Engineering. De asemenea, ecartamentul a fost marit cu 50 mm, iar jantele de serie, cu prindere centrala intr-un singur prezon sunt de 20 de inci.

Italienii merg mai departe si propun o versiune extrema, denumita GTAm, gandita pentru utilizarea pe circuit, dar omologata si pentru drumurile publice. Practic, grupul motopropulsor este acelasi, dar modificarile s-au facut la aerodinamica (spoiler anterior activ si eleron spate din fibra de carbon), respectiv o cura de slabire prin eliminarea scaunelor spate si aparitia unui roll bar, eliminarea panourilor portierelor si folosirea fibrei de carbon pentru plafon, capota, aripi, barele de protectie.

Scaunele sunt tip scoica, cu tetiera integrata si centuri de siguranta in sase puncte. Comparativ cu versiunea Quadrifoglio au fost eliminate 100 kg, astfel ca masa proprie este de 1.520 kg. Versiunea GTA are patru locuri, a renuntat la eleronul imens in locul unui mai discret si nu are kit-ul aerodinamic activ.

Vor fi produse in total 500 de exemplare GTA si GTAm, iar inainte de a-i fi livrata masina, viitorul proprietar va primi un welcome kit, ce consta intr-o prelata personalizata, casca Bell cu logo-ul GTA, un combinezon de curse, manusi si pantofi de condus Alpinestars, plus un curs de conducere.

Share

Leave a Reply

5 × 4 =