Stiri

GM, amendat cu 900 de mil $ de guvernul SUA

De 18 septembrie 2015septembrie 20th, 2015No Comments

gm-chevy

Guvernul american a amendat cu o suma record General Motors, cel mai mare producator automobile din Statele Unite. GM a primit o amenda de 900 de milioane de dolari pentru neefectuarea unui recall la timp, in problema pe care modelele sale au avut-o cu sistemul de pornire.

Practic, amenda este stabilita printr-o intelegere pe care compania a avut-o cu procurorul general din districtul de sud al statului New York. Gratie acestei intelegeri legale,  guvernul va suspenda  toate acuzatiile care i se aduc  gigantului auto pentru 3 ani si in cele din urma va retrage acuzatiile daca GM va indeplini toate conditiile stabilite prin acord.

In primul rand, GM trebuie sa lucreze cu autoritatile guvernului federal pentru a implemeta un organism independent care sa monitorizeze procedurile de actiune in cazul unor probleme de siguranta si recall-uri. Mai mult, GM va trebui sa plateasca pana la ultimul dolar din valoarea amenzii.

Intr-un comunicat de presa, CEO-ul Mary Barra, a lasat sa se inteleaga ca GM accepta termenii intelegerii, ca ceea ce s-a intamplat este regretabil si ca se vor lua toate masurile ca sa nu se mai intample vreodata. Merita reamintit ca procedurile interne ale GM au impiedicat efectuarea unui recall masiv iar masinile afectate au cauzat accidente rutiere, unele dintre ele fatale.

Share

Leave a Reply

10 − eight =