Stiri

GM ar putea exporta masini din China in SUA

De 22 aprilie 2013No Comments

GM a anuntat ca va deschide inca patru fabrici in China si va ridica capacitatea de productie din aceasta tara la 5 milioane de vehicule pe an.

Conferinta de presa sustinuta de General Motors odata cu deschiderea Salonului Auto de la Shanghai s-a dovedit a fi mai interesanta decat ar fi putut parea initial.

Oficialii gigantului american au anuntat noi planuri de expansiune pe piata chineza si extindere a retelei de dealeri. Mai interesant este ca GM a anuntat planul de a construi patru noi fabrici care ar ridica capacitatea de productie din China la 5 milioane de vehicule pe an.

GM doreste sa mai deschida 400 de dealeri locali in tara asiatica si sa ridice numarul retelei la 4.200. Cum nivelul de productie din China va creste, GM intentioneaza sa exporte pana la 130.000 de vehicule anul acesta, iar pe termen lung planul este si mai consistent.

Bob Socia, presedintele GM China, a fost intrebat daca exportul de masini din China ar putea lua directia Statelor Unite. Oficialul american a recunoscut ca nu este treaba lui sa spuna asta, dar ca o opinie personala, el crede ca se poate intampla foarte usor acest lucru.   

Share

Leave a Reply

5 × one =