Stiri

GM da afara 15% dintre angajati si va opri productia in 5 fabrici

De 27 noiembrie 2018No Comments

General Motors anunta oprirea productiei la 5 fabrici din America de Nord si concedierea a 15% din forta sa de munca. Gigantul auto american anunta un plan masiv de restructurare ca urmare a noilor realitati economice, in ciuda faptului ca nu a raportat pierderi operationale.

GM anunta ca nu mai putin de 15% din totalul angajatilor vor fi disponibilizati. Mai mult, 25% dintre managerii companiei vor fi dati afara, urmand ca procesul decizional sa fie mult mai eficient in urma acestei masuri.

GM anunta ca oprirea productiei la 5 fabrici din SUA si Canada va demara treptat din 2019. Sunt luate in vizor 3 fabrici de asamblare de automobile si 2 fabrici care produc motoare. Astfel, facilitatile de productie din Lordstown (Ohio), Detroit-Hamtramck si Oshawa (Ontario) vor avea de suferit. De asemenea, uzinele de motoare din White Marsh (Maryland) si Warren (Michigan) sunt pe lista neagra. Fara sa precizeze exact, GM a lasat sa se inteleaga ca in aceste fabrici vor avea loc cele mai multe pierderi de locuri de munca, in conditiile in care din 2019 va inceta productia la modelele Buick LaCrosse, Cadillac CT6 si XTS, Chevrolte Cruze si Impala.

GM spera ca pana la finele lui 2020 vor economisi circa 6 miliarde de dolari in urma acestor masuri care au zguduit industria auto. General Motors a raportat o crestere de 6,5% a veniturilor in trimestrul al treilea din 2018, cu un profit total de 2,5 miliarde dolari. In ciuda cifrelor financiare foarte bune, GM a ales sa renunte la gama de sedan-uri si sa stranga bani pentru investitii in alte sectoare.

Share

Leave a Reply

fifteen − twelve =