Stiri

GM dezvaluie noua familie de motoare Ecotec

De 20 martie 2014No Comments

General Motors a dezvaluit noua generatie de motoare Ecotec. Motorul de mici dimensiuni este construit pe o arhitectura modulara si se remarca prin eficienta de top, rafinament si durabilitate, conform prezentarii facute de GM.

Mai mult, propulsorul promite o adaptabilitate ridicata si este mai usor de produs fata de generatia precedenta. Noua familie Ecotec va cuprinde 11 versiuni cu o cilindree care pleaca de la 1.0 litru si ajunge la 1.5 litri. Motorizarile sunt fie cu 3 cilindri, fie cu 4.

GM a confirmat ca motorizarile vor incepe de  la 75 de cai putere si vor ajunge pana la 165. Unele dintre motoarele Ecotec vor primi turbine iar alatele vor suporta suportul unor trenuri de rulare hibride. Principalul motor turbo este cel de 1.4 litri, care va dezvolta pana la 150 de cai putere si un cuplu maxim de 235 Nm.

Propulsorul de 1.5 litri este un motor natural aspirat cu 115 cai putere si 146 Nm. Unitatile vor fi asamblate in functie de zona in care sunt vandute, in fabricile din Mexic, Ungaria, China, Coreea de Sud sau Statele Unite. Pana in 2017, aceste motorizari vor lua loc pe nu mai putin de 27 de modele. 

Share

Leave a Reply

20 − 13 =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373