Stiri

GM inchide fabrica Opel din Bochum

De 22 aprilie 2013No Comments

GM a votat sa inchida fabrica Opel din Bochum. Este prima fabrica auto inchisa in Germania in ultimele decenii.

Consiliul de supraveghere al General Motors, care include patru presedinti seniori, a votat inchiderea fabricii Opel din Bochum.

Motiv oficial al inchiderii facilitatii unde era asamblat modelul Zafira este situatia economica si necesitatea restructurarii marcii germane. Fabrica din Bochum, veche de 50 de ani, este prima uzina auto care isi inchide portile in Germania in ultimele decenii.

Mai mult, orasul german va cunoaste un somaj sporit, in conditiile in care 3000 de angajati isi vor pierde locurile de munca. Reprezentantii sindicali ai angajatilor din Bochum sustin ca exista semnale ca GM ar urma sa pastreze circa 1.200 dintre angajati, insa nu exista inca o confirmare oficiala.

Mai mult, liderii sindicali spun ca votul a fost controversat banuind ca o serie de lideri ai celorlalte fabrici Opel din Germania au dorit sacrificarea uzinei din Bochum. Productia lui Zafira va fi preluata de fabrica din Ruesselsheim 

Share

Leave a Reply

sixteen − ten =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373