Stiri

GM, profit intr-un an cat Toyota intr-un trimestru

De 6 februarie 2014No Comments

GM a publicat rezultatele financiare aferente ultimului trimestru din 2013. Primul producator auto al Americii a realizat un profit net de 913 milioane de dolari in perioada octombrie-decembrie, cu 2% mai mult decat in aceeasi perioada din 2012. Spre deosebire de marii rivali de la Toyota, GM a castigat de patru ori mai putin, gigantul nipon castigand 4,3 miliarde de dolari. Pe tot anul 2

013, GM a inregistrat un profit de 3,77 miliarde de dolari, cu 22,4% mai mic decat in 2012. Castigurile General Motors nu au intalnit asteptarile specialistilor de pe Wall Street. Cu toate acestea, exista aspecte pozitive in ceea ce priveste evolutia GM, care incheie al patrulea an consecutiv pe plus.

Practic, de la declararea falimentului incoace, GM a avut doar operatiuni profitabile. In realitate, anul 2013 n-a fost tocmai unul bun pentru al treilea producator al lumii, care a lichidat productia din Australia si a retras marca Chevrolet din Europa.

Insa cei 48.500 de angajati eligibili ai GM au motive de bucurie, pentru ca vor primi cate 7.500 de dolari prima de profit. 

Share

Leave a Reply

four + 5 =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373