Stiri

GM si Honda vor produce impreuna electrice populare

De 6 aprilie 2022No Comments

Cele doua mari companii colaboreaza deja din 2013, cand au inceput dezvoltarea unor sisteme de alimentare cu hidrogen, dar acum trec la pasul urmator. GM si Honda vor dezvolta impreuna crossovere electrice populare. Conform declaratiilor oficiale, obiectivul este realizarea unor modele cu dimensiuni si preturi sub ale lui Chevrolet Equinox EV, care are un pret de lista, in SUA, de 30.000 de dolari.

Primele exemplare produse in urma acestui acord vor fi lansate in 2027, folosind o platforma dezvoltata special pentru noile modele. Mai mult decat atat, companiile vor crea sinergii si la nivel de echipamente, pentru a putea mentine preturile intr-o plaja competitiva. “GM si Honda vor imparti cele mai bune tehnologii, respectiv strategii de design si productie pentru a oferi modele EV accesibile la scara globala, pe pietele noastre importante: America de Nord, America de Sud si China.”, a declarat Mary Barra, CEO GM.

Au fost discutate si detalii despre tehnologia viitoarelor baterii, atat GM, cat si Honda lucrand la versiunile solid-state. Fiecare dintre cele doua companii a anuntat obiectivul de neutralitate a emisiilor de carbon, 2040 GM, respectiv 2050 Honda.

Share

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373