Stiri

Goodyear a dezvoltat anvelopele Eagle GO pentru Citroen OLI

De 30 septembrie 2022No Comments

Compania Goodyear Tire & Rubber a dezvoltat, folosind o gama larga de materiale sustenabile, anvelopele concept Eagle GO pentru conceptul, Citroën OLI. Este al treilea model de anvelope concept dezvoltate de cele doua companii.

Compusul benzii de rulare este realizat aproape in intregime din materiale sustenabile sau reciclate. Printre acestea se numara uleiul de floarea soarelui, rasini de pin, cauciuc natural si siliciu obtinut din cenusa cojilor de orez. 

Scopul Goodyear este de a inlocui complet uleiurile derivate din petrol din componenta produselor sale pana in 2040. Cauciucul natural, obtinut din arborele Hevea brasiliensis, este folosit pentru a inlocui cauciucul sintetic, iar pentru producerea sa sunt folosite metode responsabile de agricultura si cultivare.

Siliciul obtinut din cenusa cojilor de orez poate reduce cantitatea reziduurilor. acest material a mai fost folosit in componenta betonului armat. Eagle GO pot fi reinnoite de doua ori in decursul ciclului de utilizare, ceea ce duce la prelungirea duratei de viata. Goodyear isi propune ca anvelopele concept Eagle GO sa aiba o rezistenta de pana la 500,000 km, datorita carcasei ce poate fi refolosita, dar si a benzii de rulare regenerabile.

Tehologia Goodyear SightLine include un senzor de monitorizare a parametrilor ce indica starea anvelopelor. Aceasta tehnologie este deja implementata de Goodyear pentru clientii de flote si poate reduce semnificativ cantitatea de deseuri, dar si imbunatati eficienta prin mentinerea presiunii si conditiei ideale a anvelopelor.

Share

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373