Stiri

Google a inceput sa testeze masinile autonome fara sofer

De 8 noiembrie 2017No Comments

Google, prin divizia de dezvoltare a masinilor autonome – Waymo, a inceput testele pe drumurile publice fara asistenta umana la volan.

Daca pana acum, toate testele de condus autonom de la Google, dar si ceilalti dezvoltatori, erau efectuate in prezenta unui sofer care se asigura ca sistemul nu da rateuri, din acest moment Waymo a inceput sa testeze fara un om in scaunul soferului. Este un mare pas inainte iar cei de la Google sunt primii care fac astfel de teste pe drumurile publice. Cei de la Google sustin ca dupa 8 ani de teste, sunut absolut siguri ca prezenta soferului de siguranta nu mai este necesara.

Compania are dreptul de a testa in acest fel doar in zona metropolitana Phoenix, Arizona. Google sustine ca a intreprins 3,5 milioane de mile de teste in regim autonom iar masinile au fost supuse la circa 20 000 de scenarii diferite pe circuitele de teste.

Pentru a pastra siguranta, Google a creat un sistem de back-up pentru software-ul care dirijeaza masina, pentru directie, franare, computer si alimentare. In cazul unui incident, sistemul de acoperire este gandit sa parcheze masina in siguranta.

Share

Leave a Reply

one × five =