Stiri

Google patenteaza „swipe-ul prin aer” pentru masini

De 9 octombrie 2013No Comments

Interesele Google pe piata auto devin din ce in ce mai clare. Marea companie americana a inceput dezvoltarea unui soft care sa permita masinilor sa functioneze fara interventia factorului uman iar acum doresc o mare parte din ceea ce se insemna evolutia tehnologiilor multimedia.

Cu alte cuvinte, Google a patentat ceva mai putin obisnuit: „gesturile corpului prin aer care simuleaza efectuarea unor comenzi ale sistemelor tehnologice”. Si a patentat aceste gesturi doar pentru masini. Dupa epoca touchscreen-ului, aflata acum la putere, lumea tehnologica se va indrepta in directia unor comenzi aplicate prin gesturile mainilor, iar Google doreste sa controleze aceasta componenta tehnologica bazata pe senzori inteligenti.

Dorind sa implementeze aceasta tehnologie pe automobile, Google va utiliza un sistem bazat pe o camera video montata pe plafonul masinii si prevazuta cu un scanner laser. Concret, daca ocupantul va face un gest de „swipe” catre geam, aceasta se va deschide. Un gest de ridicare a volumului radioului va duce la executarea automata a acestei comenzi.  In acest moment aceasta tehnologie futurista ridica multe semne de intrebare, mai ales in ceea ce priveste siguranta masinii si interpretarea unor semne de catre computerul de bord.

In plus,  sistemul trebuie sa se adapteze de la un utilizator la altul, avand in vedere ca fiecare gest are particularitati diferite de la un om la altul. Dezvoltarea automobilului autonom si patentarea acestei tehnologii par sa nu fie doua chestiuni separate, insa oficial reprezentantii Google nu au oferit vreo explicatie in acest sens. 

Share

Leave a Reply

5 × one =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373