Stiri

Google primeste dreptul de a testa masini autonome fara om la volan

De 2 noiembrie 2018No Comments

Waymo, divizia Google care dezvolta masini autonome, a primit licenta din partea statului american California de a testa masini pe drumurile publice fara prezenta soferului la volan.

Cum divizia de la Google a testat intensiv in anumite orasele din California, va incepe testele fara sofer la volan doar in aceste regiuni, precum Mountain View, Sunnyvale, Los Altos, Los Altos Hills sau Palo Alto. Intr-o faza urmatoare, Google va extinde testele si in alte regiuni, insa nu inainte de a informa locuitorii de prezenta masinilor sale fara soferi pe strazi.

Masini autonome de la Google pot fi testate atat pe timp de zi cat si pe timp de noapte, pe toate tipurile de drumuri, pana la viteze de 105 km/h. Un comunicat Waymo sustine ca ceata sau ploile usoare nu reprezinta probleme pentru testele de condus autonome.

Practic, cei de la Google lasa sa se inteleaga ca nu vor testa masinile autonome fara sofer in conditi grele de vreme, precum caderile masive de precipitatii. Google este prima entitate care primeste dreptul de a testa pe drumurile publice masinia autonome fara prezenta unui om in scaunul soferului.

Share

Leave a Reply

four × three =