Stiri

Gordon Murray T.33, supercar pur, cu motor V12

De 28 ianuarie 2022ianuarie 31st, 2022No Comments
; ; ; ; ;

Doar 100 de unitati va produce Gordon Murray Automotive, din modelul T.33, la pretul de aproximativ 1,5 milioane euro per exemplar. Noul supercar este un fel de baby T.50, intr-o forma mai putin extrema. Chiar si asa, T.33 foloseste o parte din tehnologia Passive Boundary Layer Control, care prevede folosirea inteligenta a curentilor de aer pentru imbunatatirea aerodinamicii. Astfel, aerul este colectat la partea din fata a masinii printr-un sistem de fante si distribuit pe sub podea pana la difuzorul spate, in vreme ce eleronul posterior activ se activeaza automat sau poate fi setat si de catre sofer.

Habitaclul are doua locuri, cu o plansa de bord minimalista atat ca design cat si ca informatii si schimbator de viteze retro. Mai degraba este un cockpiy specific unei masini care participa la viteza in coasta, cu strictul necesar. Singurul “gadget” ar fi conectivitatea Android Auto si Apple CarPlay, cu imaginea proiectata pe un display foarte mic. Sub capota este montat un V12 Cosworth aspirat, de 3.9 litri, care dezvolta 615 CP si 451 Nm, care asigura masinii un print 0-100 km/h sub 3 secunde, conform estimarilor.

Share

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373