Stiri

Grupul VW planuieste reorganizarea in 4 companii

De 16 iunie 2015No Comments

Grupul Volkswagen planuieste o schimbare majora in structura interna a companiei, aflata pe locul doi in lume in industria auto. Cele 12 branduri ale Grupului VW ar urma sa fie reorganizate in patru companii de sine statatoare.

Astfel Volkswagen, Seat si Skoda, marci auto care produc masini pentru mase, ar urma sa intregeasca o divizie despre care se spune ca va fi condusa de fostul oficial BMW Herbert Diess. Audi, care detine si marcile Lamborghini sau Ducati,  va fi baza celui de-al doilea holding care urmeaza sa fie stapanit de Rupert Stadler, actualul Ceo Audi.

Porsche si Bentley, la care se alatura Bugatti, vor intra pe mana lui Matthias Mueller pentru holdingul responsabil cu produsele de lux. In fine, ultima divizie va fi cea comerciala si va cuprinde nume precum Volkswagen Commercial, Scania si Man.  Andreas Renschler, fost inalt oficial Daimler, este in carti pentru aceasta divizie.

Noua organizare ar urma sa destructureze constructia lui Ferdinand Piech, care a gandit o companie centralizata, compacta, cu un control managerial prea strict si cu factori de decizie locali ingraditi. Prin noua structura se cauta eficientizarea companiei VW si mai ales scaderea unor costuri structurale. 

Share

Leave a Reply

five × 3 =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373