Stiri

Grupul VW va investi 84,2 miliarde de euro in urmatorii 4 ani

De 27 noiembrie 2013No Comments

Grupul VW a anuntat planul de investitii pentru 2014-2018. Cel mai mare producator auto al Europei si al treilea la nivel mondial, dupa Toyota si GM, va investi in divizia de automobile nu mai putin de 84,2 miliarde de dolari.

Circa doua treimi din total vor merge in directia dezvoltarii noilor tehnologii si vehiculelor eficiente. Pentru a moderniza si extinde gama de productie, VW va investi in total, la nivelul brandurilor, circa 41 de miliarde de euro.

Cei mai multi bani vor merge din directia noilor modele si succesorilor planificati pentru actualele modele. Acestea vor beneficia de tehnologie modulara si noi platforme.  VW doreste ca noile generatii ale motoarelor sale sa aiba norme de poluare Euro 6 si sa dezvolte mai mult trenurile de rulare hibride si electrice.

Mai mult de jumatate din aceasta investitie va fi „made in Germania”, lucru prin care grupul Vag doreste sa trimita un mesaj puternic pietei. Investiile din zona cross-product, principala politica VW la nivel de produs, vor ajunge la nivelul de 22,2 miliarde de euro. 

Share

Leave a Reply

3 × five =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373