HighlightStiri

Grupul VW va investi in mobilitate 60 de miliarde de euro intre 2020-2024

De 15 noiembrie 2019No Comments

Asa numitul Planning Round 68 a fost astazi aprobat de consiliul director VW si prevede pentru 2020-2024 investitii de 60 de miliarde de euro in hibridizare, mobilitate electrica  si digitalizare. Din suma totala, 33 de miliarde vor merge exclusiv catre mobilitatea electrica. De altfel, pana in 2029 sunt prevazute pentru lansare nu mai putin de 75 de modele electrice si 60 de vehicule hobrid, iar VW planuieste sa vanda pana atunci 6 milioane de hibride.

Aproximativ 20 de milioane de e-vehicule estimate a fi vandute pana in 2029 vor fi bazate pe platforma electrica modulara matrix (MEB) alaturi de inca 6 milioane de unitati realizate pe platforma de inalta performanta (PPE). Conform planurilor actuale, e-vehiculele vor fi produse atat in Germania, la Zwickau, Emden, Hanovra, Zuffenhausen si Anting, respectiv in alte tari la fabricile din Mlada Boleslav, Chattanooga, Foshan si Anting. La Emden s-a confirmat deja fabricatia unui SUV electric (ID.Next), incepand cu 2022.

„Continuam cu hotarare transformarile Volkswagen Group si ne concentram investitiile in mobilitatea viitorului. Aceasta directie este parte a implementarii sistematice si consecvente a stratgiei Grupului” a declarat Hans Dieter Potsch, presedintele Consiliuui de Supraveghere VW Group.

Share

Leave a Reply

7 − 5 =