Stiri

Guvernul spaniol vrea sa interzice masinile diesel si pe benzina din 2040

De 15 noiembrie 2018No Comments

Spania se aliaza trendului din tarile vest-europene si ia in calcul masuri drastice impotriva pietei auto pentru protejarea mediului inconjurator. Intentia autoritatilor spaniole este de a pregati o legislatie care sa interzica masinile cu motoare conventionale incepand din 2040, insa pentru acest lucru este necesare pregatirea unui cadru legislativ.

Guvernul condus de socialistul Pedro Sanchez pregateste o propunere legislativa care sa fie inaintata Parlamentului pana la finele acestui an. Spania are nevoie de o asemenea legislatie pentru domeniul transportorilor pentru a ajunge la indeplinirea angajamentelor stabilite prin Paris Climate Accord.

Scopul este de a reduce emisiile gazelor de sera cu 20% in 2030, fata de nivelul lor din 1990, si cu 90% in 2050 fata de acelasi nivel.

Sansele ca Spania sa voteze o lege prin care masinile de pasageri si vehiculele usoare cu motorizari termice sa fie interzise incepand cu anul 2040 sunt minime in aceasta legislatura, in conditiile unei opozitii puternice in Parlament din partea Partidului Popular al conservatorilor.

Share

Leave a Reply

thirteen + 10 =