StiriElectric

GV60 – primul Genesis electric dezvoltat pe platforma dedicata EV

De 19 august 2021No Comments
; ; ; ; ;

Genesis GV60 este primul model electric al marcii dezvoltat pe platforma E-GMP a grupului Hyundai, care mai este folosita de Hyundai Ioniq 5 si Kia EV6. Litera “G” din numele GV60 reprezinta Genesis, iar V se refera la versatilitatea modelului. Numarul 60 este cel mai mic din gama si reprezinta sportivitatea. Cu cat numarul este mai mic, cu atat masina este mai orientata catre dinamica si sport, iar cu cat este mai mare, cu atat modelul devine mai elegant.

Designul este specific unei masini electrice, GV60 fiind recunoscut prin perechea de faruri duble si spoilerul decupat generos. Emblema a devenit mai ingusta cu aproape 80% comparativ cu alte modele ale marcii, in vreme ce capota este de tip Clamshell Hood, o noutat la Genesis. Mai precis, a fost folosit un singur panou pentru capota si aripile fata, pentru o impresie sporita de dinamism. GV60 aduce inclusiv camere video in locul oglinzilor retrovizoare si manere retractabile electric pentru portiere. Spatele este masiv, cu aceeasi idee stilistica a blocurilor optice dublemsi un eleron incorporat in hayon, ce serveste si ca al treilea stop.

Genesis nu a anuntat nici un detaliu tehnic, dar este de asteptat sa aibe aceleasi specificatii precum Ioniq 5 si EV6, cu doua tipuri de baterie, de 58 si 72,6 kWh si posibilitate 2WD (spate) sau 4WD. Pentru bateria de 58 kWh este disponibil un motor de 170 CP si 350 Nm in cazul 2WD, respectiv un motor fata de 72 CP si unul spate de 163 CP pentru 4WD. In cazul bateriei mari, varianta 2WD are 218 CP, iar cea 4WD motor fata de 95 CP si spate de 211 CP, cu un cuplu maxim de 605 Nm. 

Share