Stiri

Hackerii angajati de Tesla ne arata cum au „infrant” Model S

De 11 august 2015No Comments

Screenshot 2015-08-11 14.13.16-w850

Problemele de securitate cu care se confrunta mai nou producatori de automobile reprezinta o realitate ce nu trebuie ignorata. Faptul ca o masina poate fi „sparta” exact ca un computer ar putea produce nu numat pagube dar si ranirea unor persoane.

Marc Rogers si Kevin Mahaffey au avut nevoie de o periaoada de doi ani pentru a reusi sa infranga sistemele de securitate ale masinii, fapt care spune multe despre timpul investit de inginerii Tesla pentru protejarea masinii impotriva atacurilor de acest gen, avand in vedere ca Model S este poate cel mai „conectat” automobil aflat pe piata la ora actuala.

Cei doi au reusit sa preia controlul asupra geamurilor electrice si a incuietorilor din portiere, sa ridice sau sa coboare garda la sol a masinii si, mai important, sa intrerupa alimentarea cu energie electrica.

Evident, Tesla a rezolvat deja vulnerabilitatile descoperite si exploatate de catre cei doi hackeri care au reusit chiar sa afiseze pe ecranul masinii alta viteza decat cea de deplasare. Urmariti aici reportajul complet.

 

Share

Leave a Reply

five + fifteen =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373