HighlightStiri

Hamburg este primul oras german care interzice diesel-urile

La cateva zile dupa ce Curtea Suprema din Germania a trasat cadrul legislativ care le permite municipalitatilor sa interzica prin hotarari legale masinile cu motorizari diesel, edilii orasului Hamburg au votat interzicerea acestor masini in anumite zone urbane.

Decizia va fi aplicata incepand din 31 mai si va afecta toate  masinile si camioanele diesel care nu indeplinesc normele de poluare Euro 6. Anumite zone ale orasului Hamburg si anumite strazi de legatura intre zone cheie ale celui de-al doilea oras ca marime din Germania intra sub incidenta acestei hotarari locale.

Instanta suprema din Germania a stabilit acest cadru legislativ dupa ce mai multe modele auto au picat testele independente la emisiile de NOx iar cel putin 65 de orase ale tarii au inregistrat un nivel de NOX in aer peste limita recomandata.

Posesorii masinilor diesel nu se pot apara in vreun fel in urma acestei decizii. Dintre cele 15 milioane de masini diesle aflate in parcul auto german, doar 2,7 milioane indeplinesc normele de poluare Euro 6. BMW, Volkswagen si PSA au anuntat ca pun la dispozitia clientilor afectati solutii avantajoase pentru a schimba masinile diesel cu unele pe benzina.

Share

Leave a Reply

1 × 1 =