StiriVideo

Hamilton a condus hypercarul Mercedes-AMG Project ONE

De 15 decembrie 2020decembrie 17th, 2020No Comments
;;;;

Campania de marketing “After work”, initiata de Mercedes-AMG este concentrata in jurul unui film in care Lewis Hamilton conduce Project ONE. Acesta este prototipul unui hypercar care promoveaza ideea aducerii tehnologiei din Formula 1 pe drumurile publice, in combinatie cu electrificarea. 

“Cred cu tarie ca va exista curand un hypercar cu motor de Formula 1. Noi am castigat Campionatul Mondial cu acest motor in 2015, iar eu am fost implicat in dezvoltarea lui pentru o lunga perioada de timp. Am putut conduce Project ONE in timpul filmarilor pentru noua campanie si sunt foarte mandru de efortul extraordinar pe care Mercedes-AMG l-a investit in acest proiect. Masina este pur si simplu unica.”, a declarat Hamilton.

Mercedes-AMG Project ONE este un plug-in hybrid,  cu o putere maxima de 1.000 CP, creditata cu o viteza maxima de 350 km/h. Sistemul de propulsie este format dintr-un motor cu ardere interna si patru motoare electrice, doua dintre ele actionand puntea fata pentru a permire tractiunea integrala variabila.

Motorul termic este un hibrid cu benzina V6 de 1.6 litri turbo, provenit de la monopostul Mercedes-AMG Petronas, capabil sa functioneze la 11.000 rpm. Oricum, pentru o mentenanta mai usoara si folosirea benzinei de la statiile publice, in loc de carburantul de cursa, regimul maxim de turatie este mai mic decat in Formula 1. De asemenea, suspensia si aerodinamica sunt derivate direct din lumea curselor.

Share