HighlightStiri

Hennessey Venom F5, supercarul care poate ajunge la 480 km/h

De 2 noiembrie 2017No Comments
;;;;;;

Hennessey a prezentat, dupa o campanie agresiva de teasere, noul Venom F5, supercar in editie limitata la 24 de exemplare, care promite o viteza maxima de 482 km/h. Prezentarea a avut loc concomitent cu deschiderea SEMA Las Vegas 2017. Cu o structura monococa din fibra de carbon, noul Venom F5 este o masina construita pe un sasiu nou si are un coeficient aerodinamic superior lui Bugatti Chiron.

„Sunt un purist, imi plac simplitatea si eleganta motoarelor, dar nu sunt impotriva hibrizilor, insa ei sunt pentru greii segmentului”, a declarat Hennessey. Astfel, puterea vine de la un motor V8 de 7.4 litri capabil sa dezvolte 1 600 cai putere si 1762 Nm.

Echipat cu modul special Vmax, Venom F5 isi coboara aripa spate astfel incat sa devina mai aerodinamic. Cu aceasta apasare aerodinamica, supercarul poate accelera de la 0 la 300 km/h in 10 secunde si pana la 400 km/h in mai putin de 20 secunde.

Hennessey pretinde ca masina sa ajunge la peste 480 km/h. La interior o interfata Apple iPad domina un peisaj in care pielea de inalta calitate si Alcantara fac legea. Masina este destul de incapatoare pentru un model super-sport iar pretul ei incepe de la 1,6 milioane $ si poate ajunge pana la 2 milioane $.

Share

Leave a Reply

8 + 7 =