StiriVideo

Honda Civic Type R stabileste timp de referinta pe MotorPark

De 10 iunie 2021No Comments
; ; ; ;

Honda Civic Type R a setat un timp etalon pe primul circuit de viteza auto-moto din Romania, MotorPark Adancata. Cel mai bun timp oficial pentru masinile de serie cu punte motoare fata este 1:57.721 si a fost stabilit de pilotul Ovidiu Zaberca la volanul unui Honda Civic Type R, echiparea Ultimate Edition. Cronometrarea s-a realizat cu ajutorul unui transponder omologat pus la dispozitie de catre oficialii MotorPark. 

Noua reusita este o completare a recordurilor obtinute pe circuite internationale celebre, cum ar fi cele de la Nürburgring, Silverstone, Estoril, Hongaroring, Magny Cours, Spa Fracochamps si Suzuka.
Echiparea Ultimate Edition completeaza Type R-ul GT disponibil pana acum in Romania cu jante aliaj Limited Edition 20″ BBS Forged, anvelope Michelin Sport Cup 2 245/30ZR20, priza de aer capota si aripa centrala eleron din fibra de carbon, embleme hayon Civic & Type R din crom negru fumuriu. De asemenea, in pachet este inclus si setul standard de roti format din jante aliaj Piano Black 20″, cu anvelope Continental 245/30 ZR20.

“Este incredibila performanta pe care noul Type R ti-o ofera direct din showroom”, spune pilotul Ovidiu Zaberca, multiplu campion national la viteza in coasta si instructor de pilotaj pe circuit. “Duminica poti merge pe circuit, iar luni la serviciu, fara sa-i faci absolut nicio modificare.”

Honda Civic Type R este cea mai puternica masina de serie cu punte motoare fata. Este dotata cu un motor de doi litri, patru cilindri VTEC TURBO, care dezvolta o putere maxima de 320 CP si un cuplu de 400 Nm. Poate accelera de la 0-100 km/h in 5.8 secunde si ajunge la o viteza maxima de 272 km/h. MotorPark Romania este primul circuit de viteza auto-moto din Romania, cu o lungime de 4.129 metri, latime intre 11 si 16 metri si o linie dreapta de 950 metri. Totodata, cele 14 viraje ii confera un grad sporit de dificultate tehnica.

Share